Pierderea din popularitate a gigantului Netflix – câștigul rivalilor

Cultură

Redactor: Silviu Budacă

Grafica: Antonia Drăgan

După amploarea pe care au avut-o în perioada pandemiei, serviciilor de streaming le-a venit vremea de a nu se bucura de aceeași popularitate avută în 2020 și 2021, când lumea stătea în casă din cauza restricțiilor, mulți dintre aceștia  decizând încheierea unui astfel de abonament, iar acum, oamenii nemaifiind privați de petrecerea timpului în afara locuinței, cifrele au început să vorbească de la sine.

Conform unor comunicate din partea oficialilor Netflix, acesta ar fi pierdut doar în trimestrul I al acestui an aproximativ 200.000 de abonați, un număr și mai sumbru, nu mai puțin de două milioane, fiind stipulat și pentru trimestrul aflat în curs. 

De ce s-a accentuat această pierdere?

Ei bine, un alt factor, pe lângă ridicarea restricțiilor specifice pandemiei, este migrarea către alți furnizori de servicii streaming, unele mai avantajoase din punct de vedere financiar, sau poate cu un anumit conținut mult mai de interes și mai plăcut pentru oameni, precum Disney Plus sau HBO Max. 

Pierderile sunt, în realitate, foarte mari, din pricina războiului dintre Rusia și Ucraina – marele gigant a decis retragerea serviciilor acestuia de pe meleagurile Rusiei, în semn de solidaritate cu celelalte mari societăți oferitoare de servicii – aceste mari pierderi, în jur de 700.000, urmând a fi reflectate în trimestrul al II-lea al acestui an.

Un alt factor foarte important din care Netflix-ul a avut de suferit și trebuie să fie luat în seamă este majorarea costurilor, după care aproximativ 600.000 de canadieni și americani au decis rezilierea abonamentului.

În semn de disperare, marele gigant a confirmat speculația faptului că se lucrează la un nou abonament, mai ieftin, însă cu reclame, oficiali ai acestuia declarând că s-a pierdut un număr mare de clienți, și nu se mai dorește acest lucru. Presa americană aproximează că acest nou abonament va fi valabil în SUA până la finele acestui an.

Disney Plus – rivalitate sau nicio problemă pentru Netflix?

După nici o lună de zile de la deschiderea serviciului de streaming în România, Disney Plus se bucură de o promițătoare popularitate. Conform unor sondaje de pe rețelele de socializare, după nici două săptămâni Disney Plus a fost înregistrat pe locul doi, după Netflix, în fața serviciilor de streaming deja existente pe piața românească de divertisment. Motivele principale ale popularității acestui operator sunt prețul mult mai avantajos, dispozitivele multiple care se pot folosi în același timp și reclama răsunătoare.

Cu toate problemele și inconvenientele acestuia, marele gigant al streaming-ului din lume continuă să-și mențină poziția de cel mai favorit dintre platforme.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s