Adevărul sângeros al sectelor

Întrebări ale politicii contemporane

  

Redactor: Irina Radu

Grafică: Diana Oancea

Ce este o sectă? Sectă înseamnă o doctrină sau un sistem în domeniul filozofic sau religios, în care adepţii ei s-au unit că să o urmeze și să trăiască stilul de viață promovat de aceasta. Este reprezentată printr-un grup închis de oameni atent aleși, ademeniți în funcție de slăbiciunile lor, care este în general condus de un lider căruia i se atribuie calități divine sau doar atotștiutoare.

   Există o sumedenie de secte, unele originând din diferite religii (creștinism, Islamism, budism, etc.), venind în plus cu propriile concepții și crezuri din afară sa, sau se bazează pe o religie proprie și venerarea anumitor persoane, zei, culturi, etc.

    Pericolul însă este iminent când anumite persoane creează grupări sub eticheta religiei și a unui drum mai bun doar pentru a manipula un număr considerabil de persoane.

    De ce se alătură oamenii sectelor? Încă de la începuturi, omenirea a avut nevoia să se prindă de o idee și să o țină strâns, pentru că a avea credință în ceva îți dă speranța că există un rost mai mare al existenței noastre și mai ales, că există ceva ce ne poate schimba viețile. Trecând prin situații dificile, căzând în depresii, mulți își caută alinarea în asemenea grupuri care profită de vulnerabilitatea lor iar de multe ori viziunile sunt de-a dreptul fanatice, cu scopuri și acțiuni care afectează grav societatea.

   Odată ce o țintă a fost identificată, membrii sectei desfășoară o varietate de tactici pentru a stabili puterea asupra individului. Aceste tactici de manipulare mentală includ tehnici precum love-bombing, incitarea la paranoia despre lumea exterioară și umilirea publică. În timp ce oricine ar putea cădea victimă, tinerii adulți și femeile sunt cele mai vulnerabile.

    Desigur, există și foarte multe astfel de grupări alcătuite din persoane bune care au principii respectabile dar în articolul acesta vom discuta despre cât de periculoase pot fi unele dintre ele și ce orori au pățit membrii.

    De exemplu, Children of God, acest cult sever întortocheat, fondat de David Berg și cunoscut și sub numele de Family International, este dedicat pedofiliei și sexului, ca să spunem direct. Adepții acestui cult credeau că sexul cu copiii este natural și corect. Bazat pe credința că apocalipsa se apropie (cultul apocalipsei), acest cult folosește „pescuitul cochet” (folosirea sexului) pentru a obține noi membri pentru el.

    Un alt exemplu de-a dreptul mortifiant este acela al sectei Poarta Raiului. Pe data de 26 martie 1997, când cometa Hale-Bopp trecea pe lângă soare, 39 de membri ai sectei au comis sinucidere în masă într-o casă din San Diego. Spălarea pe creier a membrilor este una evidentă dat fiind motivul parcă scos dintr-un film science-fiction foarte prost: credeau că sufletele lor vor ajunge la o navă spațială extraterestră care observa cometa.

   Secta religioasă a narco-sataniștilor a luat naștere în Mexic, iar membrii săi erau traficanți de droguri care făceau sacrificii umane. Adepții acestor tradiții și obiceiuri sataniste credeau că, prin sacrificarea unor vieți umane, erau ocrotiți de gloanțe și poliție, în viziunea lor plătind prețul traficului prin luarea de vieți.

   Pe lângă toate ororile pe care le poți experimenta ca membru activ există și tăișul ascuțit ce îți umbrește permanent existența din partea membrilor ce nu pot accepta ca cineva să iasă sau să renunțe la stilul de viață promovat de cultul lor. Persoanele care au reușit să se elibereze de manipularea lor au fost terorizate de sectă, care nu putea accepta ieșirea lor, prin modalități de la vandalizarea locuinței și a bunurilor, amenințarea apropiaților și a familiei, până la hărțuire fizică și în cele mai extreme cazuri la ucidere.

  De la sinucideri în masă, sacrificii cu influențe biblice și cioplirea unor persoane în chip de Mesia, istoricul tulburător al sectelor cu tendințe sadice șochează și pare ceva ireal dar tragediile sunt printre noi și tot mai mulți oameni sunt prinși în întunecimea ce le-o oferă vieții lor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s