Cum suntem conectați la Univers?

Întrebări pentru secolul XXI, filozofie

Text: Irina Radu, Grafică: Gloria Stoica

Universul funcționează după legi fixe: merele cad, păsările zboară, noi trăim și murim. Cei mai inteligenți dintre noi și-au dedicat viața cunoașterii și aplicării acesteia pentru a găsi modalități de a îmbunătăți conviețuirea dintre oameni și puterea universală, aspirând la uniunea cu Divinitatea.

Hermetismul reprezintă un curent spiritual ce studiază filozofia, astrologia, alchimia și are ca scop cunoaşterea de sine, ca microcosmos individual, şi recunoaşterea esenţei comune cu macrocosmosul. Sau, cum spune Bardon Franz “căutând înţelesul şi calea pentru propria dezvoltare spirituală”, răsucind în broasca potrivită ”cheia pentru folosirea legilor universale”.

Dincolo de galaxii, găuri negre supermasive, planete, constelații și comete, te aflii tu, cititorul, ce privești înmărmurit caleidoscopul de peisaje astrale și teorii ce te fac să-ți pui o sumedenie de întrebări. Întregul univers constă în învârtiri peste învârtiri – de la galaxii la comunități, până la electroni care înconjoară nucleul unui atom. Mișcarea este natura și calitatea întregii creații. Deci, ce menține totul?

Ai crede că la baza tuturor lucrurilor materiale, ca sursă a creației și a echilibrului stau chiar gândurile tale? Această teorie este evidențiată de legea mentalismului cu principiul “Totul este spirit;Universul este mental”. Tot ceea ce vedem și experimentăm în lumea noastră fizică își are originea în domeniul invizibil, mental. Noi suntem subiectul experimentului creat de propria noastră minte.

Dacă întregul Univers, care este astfel însuşi Creatorul, este o creaţie mentală, adică a unei stări vibraţionale, rezultă că însuşi Creatorul este propria creaţie.

Pentru ca un om să ajungă la sinele său în putere absolută nu trebuie să caute sensul vieții, ci să înțeleagă că el controlează situațiile în care este implicat, materia reprezentată de trup este doar un înveliș pentru spirit, ce se află într-o continuă vibrație. Și nu este vorba doar de trupul uman, acelaşi lucru se petrece în lumea minerală, cu pietrele şi pământul sau în lumea plantelor şi a animalelor, chiar şi în lumile nevăzute nouă: gândurile, emoţiile, toate au o anumită frecvenţă de vibraţie. Totul vibrează.

 Legea vibrațiilor afirmă că orice lucru care există în universul nostru, indiferent dacă este văzut sau nevăzut -descompus și analizat în forma sa cea mai pură și de bază- constă din energie pură sau lumină care rezonează și există ca o frecvență sau model vibrator.

Dacă avem o dorință, tot ce este necesar pentru a se îndeplini este să găsim frecvența sa și să ne aliniem cu ea. Ȋn fiecare secundă din viața noastră, noi lansăm în Univers semnale despre vibrația și preferințele noastre în mod conștient dar, de asemenea, de cele mai multe ori, inconștient.

V-ați pus vreodată întrebarea: „ce pot eu controla în viața asta?”. Din exterior nu vom putea avea niciodată putere asupra unui lucru pentru că nu există „exterior”. Tot ceea ce percepem noi este o reflectare a ceea ce este în interiorul nostru, lumea este oglinda noastră gigantică. Ca să înțelegem nivelul nostru de vibrație și să ne dăm seama cum stăm e de ajuns să aruncăm o privire asupra relațiilor pe care le avem, asupra carierei, casei noastre , etc.

 Singurele lucruri pe care le putem controla sunt gândurile și emoțiile noastre, astfel ne controlăm vibrația și corespunzător, ceea ce atragem către noi. Buddha spunea : „Suntem ceea ce gândim. Tot ceea ce suntem răsare din gândurile noastre. Cu gândurile noastre creăm lumea”.

Odată ce îți revizuiești și filtrezi gândurile, emoțiile și percepțiile asupra vieții, destinul tău se va modela după acestea și, în final, vei reuși să obții tot ce ți-ai propus. Să atragi ceva în realitatea ta sau să vizualizezi o dorință nu înseamnă că „materializezi” ceva ce nu a existat vreodată, ci să permiți unei realități pe care încă nu o poți vedea să ți se reveleze. Să îți permiți să trăiești fericirea pe care vrei să o ai, iar ea va veni la tine.

A venit timpul să ne amintim că suntem creatori puternici, iar cu ajutorul acestor legi imposibilul devine palpabil, visurile realitate și ideea de împlinire se poate exterioriza în câmpul realității noastre.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s