De ce vrea Kanye West să fie președinte?

Întrebări pentru secolul XXI

Tocmai când ai crezut că anul 2020 nu poate deveni și mai alarmant, faimosul rapper Kanye West anunță că va candida pentru alegerile prezidențiale din noiembrie ale Statelor Unite ale Americii.

“Acum trebuie să realizăm promisiunea Americii; trebuie să avem încredere în Dumnezeu, unificându-ne viziunea și construindu-ne, împreună, viitorul. Candidez pentru funcția de președinte.” a scris Kanye, alegând Ziua Independenței pentru a face anunțul surpriză pe Twitter și declanșând o furtună pe platformele social media.

Poate într-o oricare altă țară, ambiția lui Kanye ar fi privită cu ironie, dar nu și în țara tuturor posibilităților. După ce Donald Trump, afacerist fără scrupule, vedeta TV și misogin acuzat de abuzuri sexuale a câștigat în 2016, poate că și Kim Kardashian ar putea fi prima doamnă…

Mai mult decât atât, West, de 21 de ori câștigător al premiului Grammy, a primit susținerea imediată a lui Elon Musk, fondatorul SpaceX.

Dar nu este prima oară când Kanye își face cunoscute intențiile de a deveni Președinte; în anul 2015 a spus exact același lucru.

Chiar dacă a fost întotdeauna destul de investit în politica națională, nimeni nu l-a luat cu adevărat în serios; însă anul acesta pare mai determinat și hotărât ca niciodată. Așadar, acest lucru ne-a dat de gândit…

Care sunt ideologiile politice ale marelui rapper? Ce își dorește și, oare, are șanse de a se transforma în competiție pentru Joe Biden și Donald Trump?

Kanye- un alt Republican bogat

Contrar a ceea ce s-ar putea crede, Kanye West și Donald Trump au, de fapt, o relație bună- unii ar spune chiar că sunt și prieteni.

Aceasta “prietenie” s-a născut în 2016, an în care Kanye și-a anunțat fanii că nu a votat pe nimeni la alegerile prezidențiale, dar, dacă ar fi votat, ar fi fost pentru Trump.

De asemenea în 2016, Kanye West a acordat un interviu în exclusivitate revistei Vanity Fair, afirmând public admirația sa pentru Partidul Republican și pentru Donald Trump (“Am încercat săptămâni întregi să ajung la telefon cu el. Cred că este cel mai genial tip.”)

Prin urmare, deși soția sa, Kim Kardashian a susținut-o, public, pe Hillary Clinton, Kanye nu ar fi putut face sprijinul său pentru Trump mai evident.

Kanye West alături de Donald Trump

Așadar, cred că am reușit să clarificăm care este ideologia politică a marelui rapper; Kanye este republican și nu se teme să o spună, nici măcar în condițiile în care cariera i-ar putea fi în pericol. Cu toate că muzica îi este apreciată, opiniile sale politice nu sunt.

Kanye s-a confruntat cu reacții dure anul trecut, când a spus că rasismul în SUA nu este o problemă; Acesta le-a spus fanilor săi: “Nu vă mai concentrați asupra rasismului, trebuie să ne îndreptăm atenția asupra altor aspecte mai importante.”

În 2018, Kanye a sugerat chiar și că sclavia afro-americană a fost o alegere.

West și-a prezentat, de asemenea, opiniile sale despre educație, drepturile femeilor, căsătoria homosexualilor, locuința și imigrație prin muzică, demonstrându-ne de ce, spre surprinderea multora, îl susține pe Trump.

Dar.. de ce candidează?

Istoria americană ne arată că un al treilea candidat nu va reuși niciodată, așadar, putem spune cu certitudine că Kanye West nu va câștiga, dar el știe deja…

Din punctul nostru de vedere, nu există nicio îndoială: Kanye West candidează nu doar pentru a distrage atenția americanilor de la neregularitățile politicii din prezent, dar și pentru a redirecționa voturile dedicate politicianului Joe Biden.

Majoritatea oamenilor spun că nici Trump nu are șanse să câștige. Între protestul George Floyd, eșecul de la Tulsa și gestionarea greșită a focarului de Coronavirus, Trump și-a pierdut mulți susținători, rapid …

Joe Biden sau Donald Trump?

Dar, cu toate acestea, conservatorii (fasciști) care (încă) îl susțin pe Trump îl vor vota indiferent de circumstanțe, nici măcar Kanye West neputându-le schimba opinia. Însă, situația lui Joe Biden este vulnerabilă și… diferită.

Joe Biden reprezintă răul cel mai mic, politicianul pe care îl votezi doar pentru că susții Partidul Democrat, sau pentru că nu îl susții pe Trump. Încă din momentul în care Sanders a renunțat, majoritatea susținătorilor săi și-au mutat atenția spre Biden, acesta reprezentând, de asemenea, Partdiul Democrat.

Dar susținătorii lui Biden nu sunt convinși, iar platforma sa este vulnerabilă.

Mulți nu îl privesc pe Kanye West ca pe un politician, acesta având norocul de a fi cunoscut, în primul rând, pentru cariera sa în muzică. Așadar, mulți americani consideră că Kanye West ar fi independent; un revoluționar nonconformist, dar lucrurile nu stau așa…

Noi susținem faptul că dorința lui West este o nouă strategie republicană, un plan bine calculat pentru a ne distrage atenția, o tactică elaborată pentru a slăbi puterea oamenilor ce au nevoie de o schimbare…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s