Pe cine ai vota, dacă ai fi american?

Politică America de Nord, Politică simplificată

“Un popor care alege politicieni corupți, impostori, hoți și trădători, nu este victimă, ci complice.”

De ce ar trebui sa te intereseze?

În prezent, doar patru din zece tineri sunt interesați, relativ, de politica țării lor și de politicienii care ajung să le reprezinte țara.

La nivel de populație, românii nu sunt, în general, preocupați de partidele politice sau de ideologiile răspândite , interesul lor demonstrându-se în anul 2019, la alegerile prezidențiale (doar 46,67% din români au ales să voteze).

Atunci, dacă ajungem la concluzia că românii nu sunt interesați de Partidul Național Liberal sau de Partidul Social-Democrat, de ce am crede că ar fi interesați de marea întrebare: „Democrat sau Republican”?

Statele Unite ale Amercii – o mare putere

Deciziile luate de Președintele Statelor Unite nu îi influențează doar pe americani, ci și pe noi. Reprezentând una dintre cele mai mari puteri ale lumii, nu doar datorită unei economii stabile, în continuă creștere, dar și datorită influenței la nivel global, toate deciziile luate în State ajung, la un moment dat, să ne influențeze și pe noi.

Câștigătorul alegerilor prezidențiale din anul 2016, Donald Trump, a beneficiat de numeroase oportunități pentru a schimba sau a influența opinilie politice ale cetățenilor, cum ar fi:

  • A încurajat formarea părerilor negative cu privire la problema clandestină.
  • A încurajat discriminarea femeilor prin descurajarea mișcărilor feministe.
  • A încurajat o serie de evenimente neplăcute care au dus la discriminarea palestinienilor (prin anunțarea oficială și publică a susținerii „statului” Israel).
  • A încurajat discriminări fatale față de minoritățile statului.
  • Aproape că a declanșat al Treilea Război Mondial.

Deși nu suntem cetățeni americani, ar trebui să ne informăm cu privire la candidați și să facem tot posibilul  pentru a încuraja o algere corectă, era tehnologiei permițându-ne acest lucru.

Elefant sau măgar, Republican sau Democrat?

Principala diferență dintre cele două partide politice, Partidul Republican, al cărui simbol îl constituie un elefant, și Partidul Democrat, al cărui simbol este un măgar, este părerea asupra rolului Guvernului.

Republicanii consideră că guvernul nu ar trebui să dețină o putere prea mare asupra cetățenilor. Aceștia cred că Guvernul trebuie sa fie compus din puțini membri și că nu ar trebui să controleze societatea.

Republicanii consideră creșterea bugetului și forței militare ca fiind o necesitate absolută, aceștia avand o părerea discriminatorie față de celelalte state.

Alte caracteristici ale acestui partid sunt: ideologie conservatoare, încurajarea capitalismului, descurajarea libertăților religioase, încurajarea discriminării față de sexul feminin, descurajarea imigrării și, în general, reducerea democrației.

Democrații consideră că Guvernul ar trebui să aibă un rol activ în societate. De asemenea, aceștia încurajează reducerea forței militare și relațiile diplomatice între state. Spre deosebire de Republicani, Democrații încurajează: egalitatea între clasele sociale, manifestările publice și libere, intensificarea legilor împotriva armelor, feminismul și, în general, socialismul democratic.

Pe cine am fi votat?

Cel mai potrivit candidat ar fi părut a fi Bernie Sanders, politicia ce susține socialismul democratic. Acesta ar fi fost un Președinte ideal, un Președinte al tuturor americanilor, un cetățean activ și implicat în numeroase probleme cu importanță globală, din păcate neglijate de Trump, cum ar fi: schimbările globale, descurajarea unui regim capitalist, lupta împotriva discriminărilor sociale și rasiale.

Din păcate, acesta a anunțat, pe 8 aprilie, că nu va mai candida, următoarea noastră opțiune fiind: Joe Biden.

Atât Bernie Sanders, cât și Elizabeth Warren  ieșind din cursă, urmatoarea opțiune este faimosul democrat Biden.

Joe Biden- „Răul cel mai mic”

Probabil ați auzit deja de el, nu?

Biden a fost al 47-lea vicepreședinte al Statelor Unite, iar, înainte de a fi investit în această funcție în 2009, a fost senatorul senior al Statelor Unite pentru statul Delaware.

Principalele state care îl susțin sunt: California, Nevada și Washington.

De-a lungul careierei sale, Biden a făcut parte din Partidul Social Democrat.

Considerând-use un politician de „centru-stânga”, Biden s-a dedicat nevoiilor americaniilor din clasa mijlocie, a celor din clasa muncitoare, atrăngând sprijinul politic al acestora.

Trump sau Biden?

Avantajele unui stat condus de Biden:

Descurajarea unui regim capitalist, creșterea salariilor minimale (15$/ora), reducerea problemelor ce contribuie la schimbările climatice și încurajarea eliminării discriminărilor dintre sexe prin legalizarea totală a avorturilor.

Nu pare a fi un tip rău, nu? A fost un bun vicepreședinte sub Barak Obama și este, cu siguranță, mai bun decât actualul Președinte. Este un politician „simpatic” și are experiența necesară, dar, oare, putem avea încredere în el?

Din momentul în care Sanders a renunțat, au apărut numeroase articole, din partea multor femei, cu privire la comportamentul inacceptabil a lui Biden.

Înca din anul 1974 am știut, cu toții, că Biden nu este foarte preocupat de activismul privind drepturilor femeilor.

Da, acesta este pro-choice și încurajează legalizarea totală a avorturilor (aparent…), dar a demonstart un oarecare scepticism cu privire la această egalitate înca din 1974, an în care a spus: “Women should not have the final say when it comes to their body”. Ironic much? Pare a fi un democrat, dar, din când în când, demonstrează contrariul.

Joe Biden împreună cu Barack Obama

Articolele recent scrise împotriva sa de către femei sunt cu adevarat fascinante.

Din fericire, chiar dacă nu reprezintă cel mai bun candidat, câștigul său ar reprezenta nu doar un câștig personal, ci un câștig internațional, un câștig pentru democrați, un pas înainte pentru un stat puternic și democratic.

Donald Trump- „Răul cel mai mare”

Argumentele ce demonstrează faptul că Trump reprezintă „răul cel mai mare” sunt clare, cunoscute și larg exemplificate dar, din păcate, acesta prezintă o șansă mai mare la câștig.

Principalele state care îl susțin sunt: Texas, Alabama, Georgia, și în general toate statele conservatoare, în sudul țării.

“Cine se aseamănă se adună…”

Recâștigarea mandatului ar fi, cu adevărat, un dezastru și un pas înapoi pentru democrația Statelor Unite ale Americii.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s